Xhaferi: Kërkesa e OBRM-PDUKM-së është në kundërshtim me rregulloren dhe procedurat

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tani për tani, Kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi, mbetet i mendimit se deputetët duhet së pari të votojnë në rendin e ditës të seancës së 36-të dhe të përcaktojnë pikat prioritare për votim, dhe jo, siç kërkohet nga OBRM-PDUKM, për të mbajtur një seancë e veçantë në të cilën do të miratohen vendimet për të vazhduar situatën e krizës në kufirin jugor dhe verior dhe tre ligjet në lidhje me masat anti-krizë për Covid-19.

“Seancat plenare thirren në bazë të nenit 68 të Rregullores së punës të Kuvendit. Unë kam thirrur seancën e 9-të që do të mbahet më 23”, tha Xhaferi në një konferencë për shtyp, duke theksuar se ai nuk pranoi kërkesat përfundimtare nga opozita.

Ai më pas tha se grupi parlamentar i OBRM-PDUKM-së në koordinim ofroi një zgjidhje duke i kërkuar deputetëve të tyre të krijojnë një kuorum në mënyrë që të mund të merret një vendim mbi situatën e krizës dhe tre ligjet në lidhje me masat e cilësisë. Xhaferi tha se në koordinim është në kundërshtim me ligjin dhe procedurat.

“Miratimi i rendit të ditës është kompetencë e plenumit, dhe jo vullneti i lirë i propozuesit të rendit të ditës, Kryetarit të Kuvendit, në mënyrë që të bëhen llogaritjet”, tha Xhaferi./Telegrafi/

Advertisement

Mickoski: Jemi të gatshëm të krijojmë kuorumin në Kuvend për ligjet që kanë të bëjnë me krizën

Xhaferi: Kërkesa e OBRM-PDUKM-së është në kundërshtim me rregulloren dhe procedurat shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy