Kush ka nevojë për më shumë gjumë burrat apo gratë?

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Kush ka nevojë për më shumë gjumë burrat apo gratë?

Sipas një studimi të fundit, i cili mori në shqyrtim 210 burra dhe gra të moshës së mesme, gratë zyrtarisht kanë nevojë për më shumë gjumë se burrat dhe se mungesa e gjumit çon në probleme më të mëdha shëndetësore tek gratë sesa tek burrat.

 

Profesor Jim Horne, drejtor i ‘Sleep Research Center’ në Universitetin e Loughborough-it: “Ne kemi gjetur se për gratë, një gjumë i dobët është i lidhur fort me nivele të larta të shqetësimit psikologjik dhe ndjenja më të mëdha të armiqësisë, depresionit dhe zemërimit”.

 

Advertisement

Duke shpjeguar se pse gratë kanë nevojë për më shumë gjumë se burrat, ai shtoi: “Kjo vjen për shkak se truri i grave është i ndryshëm nga ai i meshkujve dhe është më kompleks, kështu që nevoja e tyre për gjumë do të jetë mesatarisht 20 minuta më shumë…”.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy