Nëse e shihni këtë shenjë në patate, duhet t’i hidhni menjëherë

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Nëse e shihni këtë shenjë në patate, duhet t’i hidhni menjëherë

Patatet që kanë marrë ngjyrë të gjelbër janë të rrezikshme. Ato përmbajnë nivele të larta të solaninës, një toksinë që mund të shkaktojë dhimbje koke dhe probleme neurologjike.

Të gjitha patatet prodhojnë sasi të vogla solanine si një formë insekticidi natyral për t’u mbrojtur. Por patatet që i nënshtrohen ekspozimit të zgjatur ndaj dritës dhe temperaturave të larta mund të prodhojnë sasi jashtëzakonisht të mëdha solanine. Ngjyra e gjelbër shkaktohet nga nivele të ngjashme të larta të klorofilit, i cili prodhohet në të njëjtën kohë.

Në foton e mëposhtme, në të majtë shihni një patate që ka marrë ngjyrë të gjelbër shumë pak dhe është e sigurt për t’u ngrënë, dhe në të djathtë një patate që është bërë shumë e gjelbër dhe duhet hedhur.

Megjithatë, është e vërtetë që një patate e gjelbër pothuajse gjithmonë përbën rrezik për shëndetin tuaj dhe prandaj duhet shmangur gjithmonë./vizionplus.tv

Advertisement

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2023 Struga.info | Privacy policy