Bilanci i KPK për procesin e Vettingut: 155 shkarkime dhe 56 dorëheqje

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pas 5 vitesh që nga miratimi i Reformës në Drejtësi, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka bërë bilancin e procesit të Vettingut.

KPK informon se nga procesi i Vettingut janë shkarkuar 155 gjyqtarë dhe prokurorë, pasi kanë hasur probleme me pasurinë, me pastërtinë e figurës ose me aftësitë profesionale.

Advertisement

Bilanci i KPK:

174 vendime për konfirmimin në detyrë

155 vendime për shkarkimin nga detyra
56 vendime për ndërprerje procesi (dorheqje)
8 vendime për pushimin e procesit
25 vendime për përfundimin e procesit pa vendim perfundimtar
3 vendime për pezullimin nga detyra per nje periudhë 1-vjecare.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy