Buxheti 2023/ Meta prezanton paketën anti-krizë me 9 pika

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Buxheti i vitit të ardhshëm sipas kryetarit të Partisë së Lirisë, Ilir Meta nuk është në shërbim të qytetarëve, por për klientët e qeverisë.

 

Duke konstatuar se në buxhet nuk parashikohet mbështetje për familjet në nevojë dhe as rritje e ndjeshme pagash, Meta bëri këto propozime:

 

Advertisement

ILIR META

 

KRYETAR I PARTISE SE LIRISE

 

Advertisement

“Do të kërkojmë rritjen e pagave të pedagogeve 50% brenda dy viteve. Do të kërkojmë rritjen e pagave 12% të mësuesve duke filluar nga 1 janari për të përballuar rritjen e çmimeve dhe koston e jeteses. Do të kërkojmë pajisjen me tekste të reja shkollore falas, çdo vit, për nxënësit nga klasa I deri në klasën e IX. Do te kerkohet rritja e  pages se mjekeve ne masen 12% duke filluar nga 1 janari.”

 

Amendamentet e Partisë së Lirisë përfshijnë edhe shtyrjen e taksimit për profesionet e lira si edhe anullimin e gjobave për bizneset.

 

Advertisement

ILIR META

 

KRYETAR I PARTISE SE LIRISE

 

Advertisement

“Shtyrjen e  taksimit per profesionet e lira deri ne kalimin e krizes per te mos renduar ne menyre te menjehershme rritjen e barres fiskale ne kete periudhe dhe per te mos i dekurajuar ata per te mos u larguar nga vendi. Dekurajimi i kapitalit njerezor aq te domosdoshem per zhvillimin e vendit. Anullimin e vendosjes se gjobave ne 10 fish per shkelje administrative e cila eshte si nje ndryshim ligjor antikushtetuese dhe nuk merr ne kosiderate parimin e propocionalitetit.”

 

Ilir Meta shtoi se edhe prodhimi vendas merr një goditje të fortë nga buxheti 2023, ndaj kërkoi që yë hiqet TVSH për inputet bujqësore dhe të shtohet një fond prej 5 mld lekësh për të mbështetur fermerët.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy