Inflacioni, rënie modeste në janar; produktet e bulmetit kanë çmimet më të shtrenjta në rajon

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Inflacioni, rënie modeste në janar; produktet e bulmetit kanë çmimet më të shtrenjta në rajon

Inflacioni po vijon të japë shenja ngadalësimi, edhe pse modeste. Nga nëntori ky tregues po shënon rënie, por sërish konsiderohet i lartë.

Instat njoftoi se inflacioni që evidenton ndryshimin e çmimeve të konsumit, për muajin janar arriti në 7.2 %, nga 7.4 që ishte në dhjetor.

 

Grupi i ushqimeve vijon të ketë çmimet më të larta, pasuar nga pajisjet shtëpiake, transporti, hotele etj.

Advertisement

 

Produktet e bulmetit, vajit dhe mishit reflektojnë çmimet më të shtrenjta.

 

Tendenca rënëse e inflacionit lidhet edhe me rënien e këtij treguesi në eurozonë, ku kryhen edhe importet më të mëdha të produkteve.

Advertisement

 

Pritshmëritë janë që inflacioni të vijoje rënien e mëtejshme, edhe për muajit e ardhshëm, ndërsa banka e Shqipërisë ka stopuar për momentin rritjen e normës bazë të interesit për lekun.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy