LISTA/ Bashkitë e reja që propozohen nga PD përveç bashkive ekzistuese

Pinterest LinkedIn Tumblr +
LISTA/ Bashkitë e reja që propozohen nga PD përveç bashkive ekzistuese

Alibeaj bashke me grupin e tij të deputeteve mbeshtetes nga ana e PD ka propozuar ndryshimin e ndarjes territoriale duke kerkuar nje territor me 91 bashki dhe jo me 61 sa eshte aktualisht.

Por cilat jane 30 Bashkitë e reja që propozohen nga PD përveç bashkive ekzistues ne rang vendi:

Bashkia Sukth

Bashkia Fushë-Krujë

Advertisement

Bashkia Farkë

Bashkia Ndroq

Paskuqani i bashkohet Bashkisë Tiranë.

Zallherri i bashkohet Bashkisë Kamëz

Advertisement

Bashkitë Maqellarë, Kastriot dhe Lurë në qarkun Dibër

Bashkia Shpirag në qarkun Berat

Bashkitë Dukagjin dhe Velipojë në Qarkun Shkodër

Bashkitë Shpat dhe Bashkia Bardashesh në qarkun Elbasan.

Advertisement

Bashkitë Milot, Orosh, Zadrimë dhe Bregu i Matës në qarkun Lezhë.

Bashkitë Levan, Dushk, Ardenicë dhe Fratër në qarkun Fier.

Bashkitë Shishtavec dhe Bicaj në qarkun Kukës.

Bashkitë Leskovik, Voskopojë, Drenovë, Pojani dhe Stravë në qarkun Korçë

Advertisement

Bashkitë Orikum, Ksamil, Novosel dhe Kote në qarkun Vlorë.

Nga 12 qarqe Grupi Parlamentar i PD propozon rigrupimin në 6 Rajone si më poshtë:

1- Rajoni Tiranë-Durrës

Advertisement

2- Rajoni Shkodër-Lezhë

3- Rajoni Kukës-Dibër

4- Rajoni Gjirokastër-Berat

5- Rajoni Fier-Vlorë

Advertisement

6- Rajoni Elbasan-Korçë.

Drafti nuk është përfundimtar pasi deputetët kanë bërë disa propozime që do të shqyrtohen për tu përfshirë më draftin final.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy