Mollët kalben në magazina/ Fermerët në Devoll: I gjithë prodhimi po shkon dëm

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Mollët kalben në magazina/ Fermerët në Devoll: I gjithë prodhimi po shkon dëm

Tonelata mollë në fshatrat e bashkisë së Devollit kanë mbetur të pashitura.

Krahas kësaj, shumica dërrmuese e prodhimit po kalbet në magazina dhe po hidhet në hapësira të ndryshme të këtyre fshatrave.

Advertisement

Shkak ëështë mungesa e tregut dhe e orientimit të fermerëve, gjë që ka bërë qe ata të prodhojnë sasi të konsiderueshme mollësh, port e ardhurat jane fare te pakta.

Ata tregojnë se edhe ato mollë që kanë shitur në muajt e kaluar, i kanë shitur me çmime poshtë kostos.

Advertisement

Ndërkohë, sasitë e mbetura ose mund ti tregetojne lire, ose mund ti hedhin në lumenj e përrenj. Fermerët tregojnë se kjo situatë vjen edhe për shkak të hyrjes së mollës nga jashtë, në veçanti nga Maqedonia e Veriut dhe Greqia.

 

Burime drejtoria rajonale e bujqesire thone se kjo situate eshte krijuar per shkak te cilesise jo te mire te molles si dhe pamundesise per te konkurruar me vendet e rajonit. Zona e Devollit prodhon cdo vit 70-80 mije ton molle, ndersa vetem ne fshatin Mançurisht prodhimi eshte 7-8 mije ton.

Advertisement
Share.

Leave A Reply

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy