NATO tregon “muskujt” në Shqipëri/ FOTO

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Stervitja Defender Europe 21 vijon ne te gjithe territorin e Shqiperise, ku mbi 28 mije trupa ushtarake, nga SHBA dhe vendet e tjera te NATO-s jane duke treguar aftesite e tyre ne disa baza ushtarake ne vend. Mes tyre dhe ne Batlionin e Mbeshtetjes me Luftim ne Zall-Herr.

Ne kete bataliano ushtaret amerikan dhe ata shqiptare jane duke punuar mes tyre, ne dy aspekte. I pari a ii cminimint te zonave, ku makinerite amerikane deshmojen nje tjeter nivel te ketij operacioni te veshtire

Fusha tjeter e bashkepunimit dhe stervitjes eshte ajo e reagimit ne kohen ne raste te nje sulmi te mundshem kimik.

Por stervitja Defender Europe 21 nuk eshte vetem ushtarake, nje pjese e veprave qe po ndertohen ne kuader te kesaj stervitje, do te mbeten aty dhe do te jene ne sherbim te qytetareve te zone. Sic eshte kjo rruge qe po ndertohet prane zonens se Zall Herrit .

Advertisement

Nderkohe ne Vlore ne kuader te stervitjes se NATO eshte organizuar dita e hapur per vizitoret ku eshte ekspozuar arsenali I armatimit.

Advertisement

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy