Prezantohet nisma Këshillimi Kombëtar për Shqipërinë/ Rama: Kuvendim popullor mbi çështjet me rëndësi

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Prezantohet nisma Këshillimi Kombëtar për Shqipërinë/ Rama: Kuvendim popullor mbi çështjet me rëndësi

Kryeministri Edi Rama ka prezantuar sot një nismë të re e cila ka në thelb këshillimin kombëtar për Shqipërinë me qytetarët.

 

Rama tha se pyetja e parë do të lidhet me procesin e integrimit, nëse Shqipëria duhet të ndahet nga Maqedonia në procesin e integrimit, duke qenë se vetoja bullgare për Shkupin po mban peng edhe Shqipërinë, pasi dy vendet e Ballkanit janë planifikuar të ecin së bashku drejt Brukselit.

 

Advertisement

“Jam këtu sot pas mbledhjes së qeverisë për një vendim shumë të posaçëm të qeverisë që e ka zanafillën në zotimin për ndërmarrjen e një hapi të rëndësishëm në drejtim të të gjithë shqiptarëve pa dallim, me besimin se ne shqiptarët kemi mundësi të shkojmë shumë më shpejt përpara nëse e dëgjojmë më shumë njeri-tjetrin pa u ndarë në llogoret e vjetra politike që nxisin përçarje, sherr, konfuzion kundër interesit të familjeve shqiptare dhe pikërisht në prag të Vitit të Ri mundësish të reja, vjen dhe kjo nismë e re për këshillimin kombëtar për Shqipërinë.

 

Me një pyetësor të cilin do ua vëmë në dispozicion të gjithë shqiptarëve brenda apo jashtë vendi, do t’i japim jetë një kuvendimi popullor ku do të thithim mendimi ne tyre për çështje me rëndësi strategjike për vendin, për ekonominë, për shoqërinë. Është koha për t’i lënë pas llogoret e sherrit politik dhe për të menduar për gjërat që na bashkojnë përtej shumë gjërave që na ndajnë në mënyrë që të hedhim hapa të rëndësishëm përpara duke u këshilluar së bashku për vendime që kanë rëndësi në marrëdhëniet e shtëpisë sonë të përbashkët, Shqipërisë me jashtë, në ekonominë e shtëpisë sonë, në gjendjen sociale brenda shtëpisë dhe patjetër në përpjekjen jetike të kësaj shtëpie për të thelluar arritjet dhe për të adresuar.

 

Advertisement

Anëtarsimi i Shqipërisë në BE është i lidhur drejtpërdrejt nga një shtet siç është vetoja që i ka vendosur Bullgaria Maqedonisë së Veriut. Ka njerëz që thonë se vendi ynë duhet të ndahet nga Maqedonia e Veriut dhe ka të tjerë që mendojnë se në duhet të preim në funksion të ruajtjes së këtij konfuzioni në rajon. Ne do të pyesim qytetarët.’– tha Rama.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy