Bëni Like Struga.info në Facebook


Regjistrohen pronat shtetërore/ Lame: Mijëra pasuri janë lënë “në mëshirë të fatit”

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Regjistrohen pronat shtetërore/ Lame: Mijëra pasuri janë lënë “në mëshirë të fatit”

Nga ky janar nis procesi i regjistrimit të pronës shtetërore.

 

Të dhënat nga Agjencia e Kadastrës flasin se janë më pak se 10 % e pronave të shtetit që janë të rregjistruara sipas rregullave, duke shmangur në këtë mënyrë abuziemt e mundshme.

 

Advertisement

Sot kemi të dhëna se janë rreth 260.000 prona shtetërore të identifikuara; Nga këto 115.000 prona, iu janë transferuar institucioneve qendrore dhe vendore, ndërsa vetëm 20.000 pasuri, rezultojnë të regjistruara në Kadastër.

 

Janë të shumta insitucionet publike që ende nuk kanë të rregjistruar pronat  tyre, që nga misnitritë bashkitë e etj. Duke ilustruar evidencat kreu I kadastrës evidentoi edhe insitucionin e presidencës.

 

Advertisement

“Nëse do të bëjë një kërkim në platnformën tonë do të rezultojë se insitucioni I presidencës nuk ka të rregjistruar asnjë pronë”, u shpreh Lame

 

Lame u bëri apel insitucion eve që në portalin A-Albania të ndjekim instruksionet për të kryer këtë rregjistrim

 

Advertisement

Në komunikimin me gaetarëet, lame tha përfaqësuesit e Institucioneve publike, të fillojnë identifikimin e pronave të institucioneve të tyre dhe të presin grupet e punës së kadastrës për verifikim.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy