Rriten rastet e dhunës në familje, 10 gra janë vrarë nga fillimi i vitit

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Rriten rastet e dhunës në familje, 10 gra janë vrarë nga fillimi i vitit

3288 gra kanë denoncuar pranë policisë bashkëshortët e tyre për dhunë në familje. Shifrat alarmante i përkasin periudhës nga 1 janari të këtij viti deri më tani. Ndërsa në prangat e policisë mësohet se kanë rënë 506 burra dhunues.

Numri i lartë i denoncimeve është një kambanë alarmi sa i takon situatës së dhunës brenda familjeve shqiptare, ku shpesh herë ka pasur edhe viktima.

Advertisement

10 gra janë vrarë nga bashkëshortët gjatë këtij viti. Referuar statistikave zyrtare, rezultojnë 3 viktima më shumë sesa viti i kaluar.

Ndërkohë është rritur ndjeshëm edhe numri i grave që kërkojnë urdhër të menjëhershëm mbrojtjeje

Advertisement

. Vendin e parë e mban Tirana. Gjykata e Shkallës së Parë nga 1 janari deri më 25 nëntor numëron 796 urdhra të menjëhershëm.

Por ekspertët shprehen se numri në realitet është shumë herë më i lartë. Kjo për faktin se në zonat rurale shumë raste dhune nuk denoncohen fare.

Advertisement

Shifrat tregojnë se rastet e dhunës në familje janë rritur ndjeshëm gjatë periudhës së pandemisë. Shkaqet kryesor mbeten kushtet ekonomike dhe xhelozia.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy