Ulet numri i nxënësve në rrethe; mbyllen disa shkolla, më pak nxënës edhe në klasat e para

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Ulet numri i nxënësve në rrethe; mbyllen disa shkolla,  më pak nxënës edhe në klasat e para

Dita e pare e vitit te ri shkollor gjeti më pak nxënës në  klasa. Rënia e numrit bëri që në juglindje të mbyllen 3 shkolla , dy prej të cilave në Pogradec dhe një në Korçë.

 

VINJOLA RROTA

DREJTORESHA RAJONALE E ARSIMIT PARAUNIVERSITAR KORÇË

Advertisement

“Numrin e klasave të mbyllura për këtë vit e kemi 6. Kemi edhe një rënie të numrit të regjistrimeve”.

 

SOTIRAQ MANGERI

PËRGJEGJËS I ZYRËS ARSIMORE POGRADEC

Advertisement

 

“Nga 570 nxënës kemi tani 525 nxënës,  për këtë vit kemi dy shkolla që bashkohen në një “.

 

 

Advertisement

Në elbasan nxenës- mësues dhe prindër u shprehen të emocionuar .Edhe ne kete qark u konstatua nje renie të lehte numrit të nxënësve të regjistruar në klasën e parë dhe të dhjetë.

 

 

Nxënësi: Po është mirë që nisi shkolla , por dhe keq se tani klasat mësimet janë bërë edhe më të vështira.

Advertisement

 

Prindi: është emcion i madh edhe për ne, na duket sikur edhe vetë po nisim sërish shkollat.

 

Mësuesja: Ne jemi goxha entuziast për sukseset e vitit që vjen  sepse ccdo gjë e kemi mirëplanifikuar  dhe bazohemi në përpjekjet e përbashkëta.

Advertisement

 

Dy shkolla në Kelmend dhe 2 në Fushë Arrëz nuk hapen klasa të para pasi nuk patën nxenës. Fenomeni i uljes së numrit të nxënësveu vu re edhe ne fier, vlore , durres , gjirokaster , diber dhe Shkoder .

 

Nderkohe nxenesit e fshatit Tregan ne Elbasan do te udhetojne pese kilometra per te mare dije pasi shkolla e tyre e demtuar nga termeti ende nuk eshte gati.

Advertisement

 

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy