Vendimi për Inceneratorin e Fierit shtyhet për në 15 mars

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Vendimi për Inceneratorin e Fierit shtyhet për në 15 mars

Shtyhet për në 5 mars vendimi për inceneratorin e Fierit.

 

Në seancen e sotme u degjua vetem prokurori që mbajti qendrim per pretendimet e mbrojtjes.

 

Advertisement

Ne muajet mars dhe nentor 2022, u firmosën nga Gjykata e Posaçme me kërkesë të SPAK, 21 urdher-arreste për inceneratorin e Fierit.

 

Pjesa me e madhe e tyre jane ekzekutuar.

 

Advertisement

Nga hetimet e SPAK rezultoi se janë pasqyruar shërbime që nuk janë kryer në vlerën e 4 milionë eurove, vlerë e paguar nga Autoriteti Kontraktor dhe e përfituar përmes mashtrimit nga shoqëria koncesionare “Integrated Technology Waste Treatment Fier” sh.p.k.

Nga hetimet e SPAK rezultoi se Klodian Zoto, me bashkëpunëtorët, organizuan dhe vunë në funksionim skema mashtruese në lidhje me tatimin mbi vlerën e shtuar, me qëllim fitimin për llogari të inceneratorit që ka konsistuar në përfitimin e kreditimit TVSH-së.

 

Shoqëria ka realizuar blerje fiktive nga kompanitë e personave të përfshirë në vlerë totale prej 359.4 milionë lekë dhe dëmi i shkaktuar përmes TVSH-së në buxhetin e shtetit është 60 milionë lekë.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy