Kjo është mënyra më e mirë për ta përmirësuar kujtesën

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Por, nëse veç keni filluar të keni probleme me kujtesën, atëherë mos i humbni shpresat për zhvillimin e një kujtese më të mirë. Ekzistojnë disa mënyra për ta përmirësuar kujtesën, por më të mirën ndër to ne kemi tendenca ta shmangim.

Fjala është për ushtrimet aerobike.

Sipas një studimi, personat mbi 50 vjet e kishin përforcuar kujtesën e tyre vetëm pas gjashtë jave që kishin bërë lloje të ndryshme të ushtrimeve aerobike.

Ky studim ishte publikuar në revistën “Frontiers in Aging Neuroscience”.

Advertisement

Kryerja e ushtrimeve aerobike ndikon shumë në përforcimin e zonave të trurit që janë përgjegjëse për mbajtjen në mend.

Pra, nëse veç dëshironi të mbani mend numrat e telefonit, emrat dhe fytyrat e njerëzve që sapo i keni takuar, atëherë është mirë ta filloni ditën me ushtrime të tilla.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy