Kjo masazh në këmbët tuaja do ju ndihmoj të flini më rehat

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Kjo masazh në këmbët tuaja do ju ndihmoj të flini më rehat

Sindroma e pagjumësisë është gjetur tek 1/3 e popullsisë. Dhe kjo mund të ketë pasoja serioze. Është shumë me rëndësi ti kushtoni vëmendje se si flini natën dhe të mundoheni ta stabilizoni gjendjen tuaj, transmeton lajmi.net.

Shumë njerëz përdorin droga të ndryshme që të mund të kenë gjumë më të rehatshëm por ne ju preferojmë një mënyrë më të mirë.

Hapi 1. Mund të filloni me pikën në majë të gishtit të madh. Masazhojeni pikën në lëvizje rrethore. Pastaj shtypni pak dhe mbajeni për disa sekonda.

Advertisement

Hapi 2. Tani masazhoni gishtin e madh të këmbës me gishtin e madh të dorës. Filloni nga ana e këmbëve tuaja dhe lëvizni nga poshtë lart. Pastaj shkoni në qendër dhe pastaj në anën tjetër të shputës. Përsëriteni të paktën tre herë.

Hapi 3. Masazhoni pjesën e sipërme të këmbës. Kaloni deri tek gishtat e këmbëve, duke bërë presion në të gjitha pjesët e këmbës. Përsëritni këto veprime disa herë.

Advertisement

Hapi 4. Masazhoni mesin e këmbës. Për ta bërë këtë, shtypni gishtin e madh mbi këmbën tuaj, nga njëra anë në tjetrën në lëvizje rrethore. Përsëriteni të paktën tre herë.

Hapi 5. Masazhoni qendrën e këmbës me gishtin e madh në lëvizje rrethore. Pastaj shtypni këtë pikë dhe mbajeni për disa sekonda.

Advertisement

Hapi 6. Tërhiqni butësisht secilën gisht në këmbë. Filloni me gishtin e madh dhe zhvendoseni. Përsëriteni disa herë. Ju gjithashtu mund të bëni masazh midis gishtërinjëve.

Hapi 7. Duhet të gjeni pikën më të lartë të këmbës në pjesën e brendshme të saj. Numëroni katër gishta gjerësi nga kjo pikë lart. Tani shtypni pas kockave dhe masazhoni në lëvizje rrethore për pesë sekonda. Gratë shtatzëna duhet të shmangin këtë pikë presioni.

Advertisement

Hapi 8. Duhet të shtriheni në shpinë dhe të përkulni gjunjët. Merr këmbën në dorë dhe kapni majën e këmbëve. Do të ketë një depresion në pjesën e vetme të këmbës. Aplikoni presion në këtë pikë dhe masazhoni në lëvizje rrethore. Përsëriteni me këmbën tjetër. /Lajmi.net/

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy