Si e parandalon metoda 20-20-20 lodhjen e syve?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Shikimi i ekraneve për shumë mund të çojë në lodhje të syve. Por, rregulli 20-20-20 mund të ndihmojë.

Nëse e shihni veten duke vështruar ekranet gjatë gjithë ditës, mjeku juaj i syve mund t’ju ketë përmendur këtë rregull. Në thelb, çdo 20 minuta të kaluara duke përdorur një ekran, duhet të përpiqeni të shikoni diçka që është gjashtë metra larg jush për një total prej 20 sekondash.

Si mund të dalloni nëse diçka është 6 metra larg?

Nëse nuk keni një metër, ju ndoshta nuk do të jeni në gjendje të matni me saktësi 6 metra. Të qenit i saktë nuk është çelësi. Thjesht, duhet të përpiqeni të përqendroheni në diçka larg jush. Merrni parasysh të shikoni nga një dritare një objekt që duket shumë larg, si një pemë ose një ndërtesë matanë rrugës. Nëse punoni në një hapësirë ​​të vogël, provoni të ecni jashtë ose në një zonë më të madhe ku mund të pushoni sytë, transmeton Telegrafi.

Advertisement

Pse 20 sekonda?

Duhen rreth 20 sekonda që sytë tuaj të relaksohen plotësisht. Ndërsa jeni duke pushuar sytë, është gjithashtu një gotë ujë për ta mbajtur veten të hidratuar. Nëse trupi juaj është i hidratuar, do të jenë edhe sytë tuaj.

Pirja e çajit jeshil gjatë pushimit mund të ndihmojë edhe më shumë. Kjo sepse çaji jeshil përmban antioksidantë të quajtur katekinë që mund t’i ndihmojnë sytë tuaj të prodhojnë lot për lubrifikim më të mirë.

Si t’i kujtosh vetes ta bësh këtë çdo 20 minuta?

Advertisement

Ju ndoshta zhyteni në lexim ose punë kur shikoni ekranet. Vendosja e një alarmi mund t’ju ndihmojë të bëni një pushim çdo 20 minuta.

Çfarë thotë hulumtimi?

Akademia Amerikane e Okulistikës shpjegon se koha e kaluar në pajisjet digjitale jo domosdoshmërish do të dëmtojë shikimin tuaj. Por, mund të shkaktojë lodhje dhe simptoma të pakëndshme. Njerëzit normalisht mbyllin syrin rreth 15 herë në minutë. Kur vështroni ekranet, ky numër zvogëlohet në gjysmë ose tre herë më pak. Kjo mund të çojë në sy të thatë, të irrituar dhe të lodhur.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy