Deputeti nga Struga, Surija Rashidi do të udhëheqë me MEPSO-n, këto janë disa prej drejtorive të ASH-së

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ish nënkryetarja e Qytetit të Shkupit Bujare Abazi do të jetë drejtoresha e Postës së Maqedonisë, e cila do të vijë në vend të Vasko Stefanovit. Deputeti Surija Rashidi, do ta zëvendësojë drejtorin e deritanishëm të MEPSO-s Orhan Murtezani, njofton Portalb.mk.

ASH do të udhehqë edhe me disa drejtori të tjera.

Bujar Bajrami – drejtor i Vardar Film
Arsim Hasani – drejtor i Fondit Pensional
Vullnet Selimi – drejtor i Shtëpisë së Shëndetit Shkup
Izair Memeti – drejtor i Qendrës për Punë dhe Politikë Sociale
Pëllumb Vela – drejtor i Spitalit të Tetovës
Halit Ferati – drejtor i Inspektoratit për Arsim
Isak Lazami – zëvendës-drejtor i Agjencisë për Rini dhe Sport
Përveç tyre, nëpër media flitet edhe për disa emra tjerë, gjegjësisht:

Visar Miftari – drejtor i Klinikës së Neurologjisë Shkup
Halid Matoshi – drejtor i Klinikës së Onkologjisë në Shkup
Genc Selmani – drejtor i Klinikës së Dermatologjisë
Tair Tahiri – drejtor i Klinikës Kozle
Jeton Shaqiri – drejtor i Klinikës së Gjinekologjisë
Bekim Tateshi – drejtor i Klinikës së Oftamologjisë
Ndryshe, ASH në Qeveri përfaqësohet me dy ministra dhe dy zëvendësministra, gjegjësisht:

Advertisement

Krenar Lloga – ministër i Drejtësisë
Fatmir Mexhiti – ministër i Shëndetësisë
Tiron Jajaga: zëvendësministër i Mbrojtjes
Vjollca Berisha: zëvendësministre e Bujqësisë
Kujtojmë se me marrëveshjen e koalicionit mes ASH-së dhe mandatarit LSDM, Qeveria u rikonstruua. Me këtë rast, partia Alternativa, e cila deri asokohe ishte në Qeveri, doli pasi që iu morën postet ministrore. Pos tyre, edhe Lidhja Demokratike e Pavle Trajanovit doli nga Qeveria. Hyrja e ASH-së në Qeveri, ka bërë që edhe disa poste të BDI-së dhe LSDM-së të lëshohen ose zëvendësohen.

Dje, Platforma e organizatave qytetare për luftë kundër korrupsionit ka dërguar letër të hapur për Qeverinë e Maqedonisë së Veriut në lidhje me emërimin përkatës dhe ligjor të zyrtarëve të lartë dhe drejtorëve nga ana e Qeverisë.

“Në lidhje me emërimin e paralajmëruar të udhëheqësve dhe zëvendësudhëheqësve në disa institucione publike dhe ndërmarrje publike, pas marrëveshjes së re koaliconuese, Platforma e organizatave qytetare rikujton në angazhimet programore të Qeverisë së Maqedonisë së veriut për profesionalizim të administratës”, thuhet në letrën e hapur.

Ata e rikujtojmë Qeverinë që gjatë emërimit të udhëheqësisë profesionale në sektorin publik, ka për detyrë të sigurojë procedurë konkurruese, nëpërmjet shpalljes publike.
Portalb.mk

Advertisement

Deputeti nga Struga, Surija Rashidi do të udhëheqë me MEPSO-n, këto janë disa prej drejtorive të ASH-së shkruan Struga Ekspres.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy