Ndalohet shitja e iPhone 12, shkak rrezatimi tej normave

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministri i Ekonomisë Digjitale në Francë ka komunikuar se vendi i tij do të ndalojë shitjen e iPhone 12 për shkak të rrezatimit tepër të lartë që lëshon përreth.

Agjencia franceze e matjes së rrezatimeve (ANFR) i ka komunikuar kompaninë Apple vendimin për të ndaluar shitjen e iPhone 12, pasi testet e kryera nxorrën se, ky model ka një nivel shumë herë më të lartë të rrezatimit, sesa mesatarja e lejuar sipas ligjeve vendase.

Jean-Noel Barrot tha se për të zgjidhur situatën në fjalë, mjafton që kompania të bëjë një përditësim të sistemit të brendshëm për të ulur nivelin e lartë rrezatues, për modelin që është nmë shitje nga kompania që prej vitit 2020.

Bashkimi Evropian ka përcaktuar disa limite sigurie që lidhen me ekspozimin ndaj valëve telefonike, prezenca tej normave e të cilave, mund të rrisë rrezikun e shfaqjes së disa llojeve të kancerit, referuar disa studimeve të fundit.

Advertisement

Në vitin 2020, qeveria franceze kërkoi nga të gjitha kompanitë celulare që të marrin masa sa i përket vlerave të rrezatimit për produktet që përfshijnë: celularët, tabletat dhe mjetet e tjera elektronike.

Advertisement

Përdoruesit e iPhone gjithnjë e më të ekspozuar nga viruset. Si ta dalloni nëse smartphon-i juaj mbart një të tillë


Ndalohet shitja e iPhone 12, shkak rrezatimi tej normave

Advertisement

Vendimi i qeverisë kineze: Mos merrni Iphone, 2 miliardë dollarë humbje për Apple

Advertisement


fgf

Advertisement

iPhone i ri, karikues i ri: Apple i bindet rregullave të BE-së

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy