81 vjetori i Konferencës së Pezës, veteranë dhe qytetarë kujtojnë ngjarjen historike

Pinterest LinkedIn Tumblr +
81 vjetori i Konferencës së Pezës, veteranë dhe qytetarë kujtojnë ngjarjen historike

Në 81-vjetorin e konferencës së Pezës, një mbledhje që kishte si qëllim të organizonte luftën e përbashkët kundër Italisë fashiste, Bashkia e Tiranës mblodhi në një cerermoni nveteranë e qytetarë të shumtë, për të kujtuar këtë ngjarje historike.Gjatë ceremonisë, u vleresua vepra e antifashistëve shqiptarë, që u bënë bashkë në një front lufte kundër pushtuesit.

 

ANDI SEFERI

NENKRYETAR I BASHKISE TIRANE

Advertisement

“Data emblemë, 16 Shtator, ka një rëndësi të vecantë për të gjithë ne shqiptarët, se shënon ditën kur Peza u kthye në qendrën e unifikimit, të bashkimit të të gjithë forcave dhe faktorëve politikë të asaj kohe në Shqipëri.”

 

Edhe këtë vit, Bashkia e Tiranës vijoi traditën duke organizuar “Peza N’Fest”,  ku u zhvilluan lojra sportive për fëmijë, aktivitete si dhe një koncert festiv për të rinjtë.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy