Çfarë po ndodh në shëndetësi? Greva, akuza për mobing dhe pakënaqësi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Drejtorët në Qendrën Klinike dhe në spitalet e përgjithshme të qytetit po kryejnë këto ditë mobing të paprecedentë në institucionet shëndetësore që drejtojnë, mbi punonjësit shëndetësorë, mbi administratën dhe infermierët, sipas Sindikatës së Pavarur të Punëtorëve Shëndetësor dhe stafit Administrativ-Teknik.

Mobingu kryhet me kërclnime duke lëvizur nga një vend pune në tjetrin. përveçse kanë karela për punonjësit, ata detyrohen të nënshkruajnë edhe në fletore kur kanë mbërritur në vendin e tyre të punës dhe kur janë larguar nga shtëpia. Ata po e marrin kujdesin shëndetësor 20 vjet më parë. Drejtorët, menaxherët dhe kryeinfermeret thjesht kanë të vështir me punëtorët A po kthehemi në një shoqëri sllave? Ne si sindikatë e pavarur e punëtorëve shëndetësorë dhe personelit administrativo-teknik pjesë e KOSM-it jemi në dispozicion të të gjithë punonjësve të shëndetësisë duke i inkurajuar që të raportojnë çdo lloj mobingu në vendin e punës, sepse KOSM ka një ekip prej 58 avokatësh. kush do ju përfaqësojë falas”, thonë nga atje.

Punonjësit e Institutit të Mjekësisë Fizike dhe Rehabilitimit kanë shpallur grevë në orën 10:00 të mëngjesit të sotëm në oborrin e institucionit shëndetësor, pasi nuk kanë marrë pagën.

Sindikata e pavarur e punëtorëve shëndetësorë ka paralajmëruar nesër protestë, ndërsa sipas informacioneve jozyrtare të “Sloboden Pechat” edhe ata janë përballur me presion. Kërkesat e tyre janë rritje pagash 30 për qind, marrëveshje e re kolektive, vjetërsi përfituese, rritje e pagesës së infeksionit nga 1 në 4 për qind dhe shndërrim i marrëdhënies së punës nga fikse në të pacaktuar. Protesta e tyre nga nesër do të zhvillohet në vendet e punës në pushimet nga ora 10:30 deri në orën 11:00. /Telegrafi/

Advertisement

Çfarë po ndodh në shëndetësi? Greva, akuza për mobing dhe pakënaqësi shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy