Kinezët kanë afat deri në Vitin e Ri për të ndërtuar autostradën Kërçovë-Ohër

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Nëse përfaqësues të kompanisë kineze “Sinohydro” kërkojnë takim, sigurisht që do ta realizojmë. Në nivel teknik mbahen dhe realizohen takime. Është me rëndësi që kompania ka ende një afat për realizim dhe deri më 31 dhjetor kanë afat dhe front për punë, për të vazhduar”, tha sot ministri i Transportit dhe Lidhjeve Bllagoj Boçvarski.

Duke iu përgjigjur pyetjes së një gazetari gjatë vizitës së tij në Negotinë, Bochvarski tha se në periudhën e kaluar “Sinohydro” ka qenë në komunikim të koordinuar me Ministrinë, Ndërmarrjen Publike për Rrugët Shtetërore dhe me të gjithë nënkontraktorët në drejtim të zgjidhjes dhe sqarimit të të gjitha çështjeve që kanë dalë gjatë ndertimi.

Sipas Boçvarskit, pa ushtruar presion politik, por me analiza të ekspertëve, do të arrihet vendimi më i mirë politik për përfundimin e autostradës.

Përkrahja e ekspertit për autostradën Kërçovë-Ohër, siç sqaroi ai, do të jetë në drejtimin në të cilin shteti duhet të vazhdojë për përfundimin e këtij projekti.

Advertisement

Ekspertët që do të angazhojë edhe Ndërmarrja Publike për rrugë shtetërore do të jenë në drejtim të zgjidhjes sa më të mirë të rrëshqitjeve dhe rrëshqitjeve, të cilat janë problem real dhe madhor në një pjesë të madhe të rrugës magjistrale Kërçovë-Ohër.

“Kjo do të thotë se pas përcaktimit të të gjitha këtyre drejtimeve, të cilat do të përpilohen nga ekspertët, pa ushtruar presion politik, por me analizë eksperte, do të arrijmë në vendimin më të mirë politik, që do ta marrim si për përfundimin e autostradës, ashtu edhe për që ajo autostradë të jetë e sigurt, e besueshme për të udhëtuar qytetarët”, thotë Boçvarski.

Kinezët kanë afat deri në Vitin e Ri për të ndërtuar autostradën Kërçovë-Ohër shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy