LSM-ja u bëri thirrje deputetëve që të mos e votojnë ligjin për marrëdhënie pune në Maqedoni

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ndryshimet në ligjin për marrëdhëniet e punës kanë ndezur diskutimin në seancën e Kuvendit. Opozita ka vërejtje të shumta për tekstin e amendamenteve, por edhe për mënyrën e miratimit të ligjeve të nevojshme për korridoret 8 dhe 10D, që kanë flamurin evropian. Dragan Kovaçki nga OBRM-PDUKM thotë se qeveria po i shtyn ligjet në korsi të shpejtë, veçanërisht ligjin për marrëdhëniet e punës që është në kundërshtim me Kushtetutën dhe prandaj kërkon që ai të tërhiqet.

“Këtu kërkojmë pëlqimin me shkrim të punonjësit, ndaj do ta detyrojmë punonjësin të bëjë diçka që është antikushtetuese, pra ju do ta detyroni. Ju thoni që ky ligj mund të zbatohet edhe të dielave. Epo, ju bëtë shumë zhurmë për atë ligj për të dielën si ditë jopune, u bënë PR, u bënë festime. Ku është Prokuroria Themelore Publike që të sqarohet, të presim përgjigje nga atje apo të shkojmë me forcë për t’i kaluar me forcë këto punë. Është e turpshme kjo që po ndodh, ky është turp për demokracinë e Maqedonisë sepse ky është përdhunim i demokracisë në vend”, tha Kovaçki.

Korridori 8 dhe 10D është i një rëndësie të madhe për vendin, me të cilin Maqedonia do të skicohet në korridoret kryesore në rajon dhe në Bashkimin Evropian, përsëriti Jaklina Lazarevska nga LSDM.

“Bëhet fjalë për një projekt që është një nga investimet kapitale më të mëdha në infrastrukturën tonë në vendin tonë në përgjithësi, që nga krijimi e deri më sot. Ju duhet të avokoni që Maqedonia të mos jetë një apendiks, një vend i harruar, i cili ndodhet strategjikisht në qendër të Ballkanit. Besoj se populli ynë duhet të lidhet me të gjitha kombet dhe se vendi ynë duhet të ketë një rëndësi të madhe në lëvizjet ekonomike të Evropës, gjegjësisht në Ballkan dhe Evropë”, tha Lazarevska.

Advertisement

Lidhur me ligjin për marrëdhëniet e punës, para fillimit të seancës së sotme, kanë reaguar nga Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë, nga ku u kanë bërë thirrje deputetëve që të mendojnë se si do të votojnë.

Në të njëjtën kohë, Komisioni për Çështje Evropiane po zhvillon debat dy ditor për amendamentet për ndryshimet në ligjin e ndërtimit, ndërsa për debat kanë mbetur edhe dy ligje nga pakoja e nevojshme për ndërtimin e korridoreve 8 dhe 10D./Telegrafi/

LSM-ja u bëri thirrje deputetëve që të mos e votojnë ligjin për marrëdhënie pune në Maqedoni shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy