MPB me kallëzim penal kundër 38 vjeçares nga Ohri për gjuhë të urrejtjes

Pinterest LinkedIn Tumblr +
MPB me kallëzim penal kundër 38 vjeçares nga Ohri për gjuhë të urrejtjes

Pasi ka lexuar infromacionet për arritjen e 38 pjestarëve të grupit Lev Tahor në hotel në Ohër, 38 vjeçarja ka shkruar në Favebook koment se “duhet të digjet hoteli me hebrenjtë brenda”.

Policia arriti ta zbulojë dhe ajo u morr në polici, ndërsa MPB përgatit kallëzim penal për shpërndarje të materialit racist dhe ksenofobik në internet.

Për këtë vepër penale është paraparë dënim nga 1 deri 5 vjet burg, ndërsa tani ai postimi është fshirë nga 38 vjeçarja.


Komuniteti hebre kërkon nga autoritetet e Maqedonisë të ndërmarrin masa kundër gjuhës së urrejtjes ndaj Lev Tahor

Advertisement

Për këtë rast reagoi edhe Komuniteti Hebre në Maqedoni duke u shprehur se në Maqedoni asnjëherë nuk ka pasur thirrje antisemitike dhe gjuhë të urrejtjes ndaj komuniteti hebre./Telegrafi/

MPB me kallëzim penal kundër 38 vjeçares nga Ohri për gjuhë të urrejtjes shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy