Në RMV ka pasur 1377 telefonata në 24 orët e fundit

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Qendra e Menaxhimit të Krizave (QMK) bën me dije se në numrin e vetëm të emergjencës 112 në QMKnë 24 orët e fundit janë regjistruar gjithsej 1377 thirrje, nga të cilat 62.16% kanë qenë thirrje “reale” dhe 37,84% për nevoja të tjera të qytetarëve. nuk ishin urgjente. Nga thirrjet aktuale në 112 në QMK 56,89% i janë drejtuar Policisë, 38,67% Urgjenca Mjekësore dhe 3,11% zjarrfikësve. Ndryshe, 523 thirrje për emergjenca nga 112 për QMK, që është shuma totale e atyre që kanë qenë për zgjidhje të kombinuar nga thirrjet “reale” (0,89%) dhe ato të emërtuara si “telefonata jo emergjente” (37, 84% ). Të gjithë ata i janë nënshtruar pritjes, përpunimit në QMK dhe koordinimit të drejtpërdrejtë për zgjidhjen e tyre me institucionet dhe shërbimet në Sistemin e Menaxhimit të Krizave.

Kanë rënë tre zjarre në natyrë dhe të gjitha janë shuar. Digjej në Komunën e Qendrës afër lokalitetit “Autopoligon” nën Kale (deponi), në Komunën e Manastirit në fshatin Gorno Orizar (digjej bimësi e ulët) dhe në Komunën e Shën Nikollës afër fshatit Peshirovë (djeg. sanë).

Më 112, dje pasdite, në QKUK është pranuar lajmërimi për gjetjen e një granate 50 metra prapa kompanisë “Gulf BS”, në afërsi të rrugës së vjetër Gradsko në drejtim të Negotinës. Telefonuesi e gjeti në arën e tij. Dje, në koordinim të QMK-së me subjektet nga Sistemi i Menaxhimit të Krizave të QMK-së, në vendngjarje kanë shkuar një inspektor dhe një teknik i krimit nga stacioni policorKavadar për ta siguruar deri nesër, dhe granata si mjet i pashpërthyer do të duke u hequr, pra do të hiqet në mënyrë të sigurt sot.

Të gjitha rastet emergjente raportohen në numrin e vetëm të urgjencës 112 në QMK, veçanërisht kur qytetarët kanë situata kërcënuese për jetën. Njëkohësisht, QMK bën me dije se është e nevojshme dhe e dobishme të ndiqen rekomandimet dhe informacionet nga mediat për parandalim dhe reagim ndaj emergjencave.

Advertisement

The post Në RMV ka pasur 1377 telefonata në 24 orët e fundit appeared first on Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy