Panovski: Në tre javët e para ata që vaksinohen duhet të kenë më shumë kujdes

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Panovski: Në tre javët e para ata që vaksinohen duhet të kenë më shumë kujdes

Mjeku Nikolla Panovski sqaron se për të krijuar antitrupa trupi i njeriu i nevojiten tre javë dhe gjatë këtyre tre javëve duhet të kenë më shumë kujdes.

“Nëse kokdhimbja dhe rritja e temperaturës zgjatën më shumë se dy ditë, duhet të mendohet se nuk është rezultat i vaksinimit, por mund të bëhet fjalë për infektim të marrë para ose pas vaksinimit”, thotë Panovski.

Panovski thotë se doza e dytë e vaksinës që qytetarët e kanë marrë në Serbi merret pas 8-12 javëve pas vaksinimit të parë dhe se ka mundësi të pakta që të infektohet sërish, mirëpo efikasiteti vetëm me një dozë është 76%, përafërisht aq sa deklaroi prodhuesi.


Filipçe sqaron efektet e vaksinës AstraZeneca

Advertisement

“Mesazhi për të vaksinuarit është që edhe kur ta pranojnë dozën e dytë duhet që t’i respektojnë masat, ky është obligim ligjor, deri sa numri i rasteve të reja nuk bëhet dyshifror, dhe numri i vdekjeve është nën 5 në ditë”, thotë Panovski./Telegrafi/

 

Advertisement

The post Panovski: Në tre javët e para ata që vaksinohen duhet të kenë më shumë kujdes appeared first on Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy