Rriten çmimet e derivateve të naftës në Maqedoni

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Komisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit i Republikës së Maqedonisë së Veriut miratoi vendimin, me të cilin bëhet rritja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht për 2,22% në raport me vendimin e datës 25.3.2022.

Çmimet e shitjes me pakicë të benzinës EUROSUPER BS-95 dhe EUROSUPER BS-98 dhe të naftës EURODIZEL (D-EV) rriten për 1,50 denarë/litër, kështu që çmimi i shitjes me pakicë i EUROSUPERIT BS-95 është 83,50 den/lit, çmimi i shitjes me pakicë i EUROSUPERIT BS-98 është 85,50 den/litër, ndërsa çmimi i shitjes me pakicë i EURODIZELIT (D-Ev) është 87,50 denarë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i Vajit Ekstra të Lehtë për Amvisëri (ЕL-1) rritet për 3,00 den/litër, Çmimi i shitjes me pakicë i Mazutit М-1 SU, rritet për 1,140 den/kg kështu që çmimi i shitjes me pakicë i Vajit Ekstra të Lehtë për Amvisëri (ЕL-1) është 84,00 den/litër, ndërsa i Mazutit М-1 SU është 57,347 den/kg.

Nga data 29.3.2022, ora 00:01 çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:

Advertisement

Benzinë për motorë EUROSUPER BS – 95  83,50 (denarë/litër)
Benzinë për motorë EUROSUPER BS– 98  85,50 (denarë/litër)
Naftë për motorë EURODIZEL BS (D-E V)  87,50 (denarë/litër)
Vaj për Djegie Ekstra i Lehtë 1 (EL-1)  84,00 (denarë/litër)
Mazut М-1 SU  57,347 (denarë/kilogram).

Çmimet referente të derivateve të naftës në tregun botëror, në krahasim me përllogaritjen e mëparshme, shënojnë rritje te benzina mesatarisht 1,788% apo 19,150 $/ton, te nafta ka rritje mesatarisht 2,412% ose për 28,700 $/ton, te vaji ekstra i lehtë ka rritje mesatarisht për 2,184% apo 24,450 $/ton dhe te mazuti ka rritje mesatarisht për 2,268% ose për 16,200 $/ton.

Rriten çmimet e derivateve të naftës në Maqedoni shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy