Pamje tronditëse tregojnë liqenin Potecko në Serbi të mbuluar plotësisht me plehra

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Agjencia e lajmeve Roiter ka publikuar nje video të pazakontë te liqenit  Potpecko me titulin: Plehrat permbytin Serbinë

Pamja shokuese u hodh  fillimisht në rrjetet sociale  në 4 Janar 2021 e më pas u përhap në të  gjithë sitet ambientaliste në Evropë. “Plehrat janë përhapur deri në horizont duke mbushur gjithë sipërfaqen e liqenit”, kështu e përshkruan agjensia Rojter këtë pamje të pazakontë  që ka tronditur opinionin vendas.

Banorët e zonës e konsideruan përmbytjen e liqenit nga plehrat një katastrofë mjedisore.

Aktivisti i mjedisit, Sinisa Lakovic, thotë se ndotja plastike ka ndodhur për  shkak të depozitimit të plehrave në vendepozitime të paligjshme dhjetravjecare. Disa prej këtyre vendedepozitimeve ndodhen në pjesën e sipërme të liqenit.

Advertisement

Duke qenë se janë  male me plehra mbi tokë, ato kanë rrëshkitur në ujë. Tani katastrofa mjedisore rrezikon të shkaktojë dhe një tjetër pasojë të rëndë siç është bllokimi i digës në hidrocentralin e Visegad.

Ministrja e Mjedisit e Serbisë, Irena Vujovic, urdhëroi pastrimin e liqenit në mënyrë të menjëherëshme.

VIDEO: https://www.reuters.com/video/watch/idRCV009781

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy