NASA-s në kërkim të sekreteve të universit me misione të lira

Pinterest LinkedIn Tumblr +

NASA kërkon të dijë sekretet e universit dhe po planifikon disa misione për t’i mësuar ato.

Agjencia Hapësinore Amerikane ka ngritur një program të ri, të quajtur “Pionierët”.

Programi do të planifikojë katër misione astrofizike, të cilat do të kërkojnë të mësohet çfarë e bën të mundur ekzistencën e universit.

Shkencëtarët po kërkojnë të eksplorojnë fenomene si zhvillimi i galaksisë, ekzoplanetet dhe bashkimin e yjeve.

Advertisement

Këto janë të gjitha ide të mëdha shkencore, por NASA planifikon që të t’i realizojë ato me çmim të ulët, maksimumi 20 milionë dollarë. a2neës

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2020 Struga.info | Privacy policy