Kacarska paralajmëron mundësinë e regjistrimit të seancave të Gjykatës Kushtetuese

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gjykata Kushtetuese do të shqyrtojë mundësinë e regjistrimit të plotë të seancave të saj të rregullta, duke marrë parasysh përvojat e ndryshme krahasuese të gjykatave kushtetuese, njoftoi sot kryetarja e kësaj gjykate Dobrila Kacarska, në konferencën përfundimtare të organizuar nga Instituti për të Drejtat e Njeriut mbi “Gjykatën Kushtetuese – mbrojtës i shtetit të së drejtës”.

Qëndrimi që do të mbahet lidhur me këtë çështje do të jetë një kombinim i nevojës për hapjen e gjykatës, por edhe zgjidhjeve krahasuese të ofruara të gjykatave të tjera kushtetuese.

“Kur bëhet fjalë për reformën reale të punës së Gjykatës, kjo nuk mund të ndodhë pa ndërhyrë në Rregulloren e Punës, e cila është një akt i miratuar kushtetues që rregullon çështjet që janë më të rëndësishme për funksionimin e saj, mënyrën e punës dhe procedurën.

Ky akt është miratuar në vitin 1992 dhe sot është ende në fuqi. Përveç ndryshimeve dhe shtesave të caktuara në shumicën e të njëjtit tekst që aplikohet për gati 30 vjet, e cila është një periudhë më e gjatë në të cilën me siguri vërehen probleme të caktuara pas aplikimit të paqartësive, por edhe mangësitë se çfarë duhet të ketë secila rregullore hap me kohën”, tha Kacarska./Telegrafi/

Advertisement

The post Kacarska paralajmëron mundësinë e regjistrimit të seancave të Gjykatës Kushtetuese appeared first on Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy