Studentët nga Maqedonia protestojnë pasi ju mungojnë e hapësira mësimore

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Studentët e Fakultetit të Shkencave të Informacionit dhe Inxhinierisë Kompjuterike në Shkup janë në protestë për hapësirën e tyre të mësimdhënies. Ata po kërkojnë zgjidhje për problemin e mungesës së sallave për mësim. Dekani Boro Jakimovski udhëhoqi protestën dhe theksoi se ata do të vazhdojnë të protestojnë derisa të gjendet një zgjidhje e përhershme për këtë çështje.

Gjatë takimeve me përfaqësues të qeverisë, ata nuk kanë arritur të gjejnë hapësirë të përshtatshme për të zhvilluar mësimet. Në kërkim të një zgjidhjeje të përkohshme, ata presin të përdorin hapësirat e Byrosë për Zhvillimin e Arsimit derisa të ndërtohet objekti i ri pranë Rektoratit të Universitetit të Shkupit. Megjithatë, shumë nga këto diskutime kanë qenë pa sukses.

Në këtë kontekst, ata po vazhdojnë të presin përgjigje nga qeveria dhe janë të përgatitur për të vazhduar protestat në ditët në vijim. Ndërkohë, ata kanë siguruar mbështetjen e disa personaliteteve të universitetit dhe të kuvendit studentor.

Gjatë kësaj periudhe para zgjedhjeve, ata e kuptojnë se ndërtimi i objektit të ri është i pamundur për momentin për shkak të kufizimeve buxhetore. Prandaj, fokusi i tyre kryesor është në gjetjen e një zgjidhjeje të përkohshme për të adresuar mungesën e hapësirës së mësimit. /Telegrafi/

Advertisement

Studentët nga Maqedonia protestojnë pasi ju mungojnë e hapësira mësimore shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2023 Struga.info | Privacy policy